Luk

For lærere

Her finder du som lærer og underviser en kort introduktion til kampagnens skolebesøg og din rolle som lærer. Her på siden kan du også tilmelde en eller flere klasser inden kampagnens start. Tilmelding til skolebesøg er nu lukket for 2019. Vi åbner op igen i 2020.

Sådan forløber et skolebesøg

Undervisningen foregår i to dele. De første 20 minutter foregår i klasseværelset, hvorefter klassen går udenfor til en undervisning omkring lastvognen i ca. 20 minutter. Der undervises én klasse ad gangen.

I klassen
Eleverne bliver introduceret for trafiksikker adfærd. Hvorfor er lastvogne nødvendige? Hvorfor er det vigtigt at bruge cykelhjelm? Det er blot nogle af de spørgsmål, som vi taler om. Med en medbragt modellastvogn, dukker og et udsnit af et vejkryds i de rigtige skalaforhold, gennemgår vi de trafiksituationer, der kan give anledning til de farlige situationer. Eleverne ser på den måde det hele lidt fra oven og er således bedre forberedt, når de kommer ud til den rigtige lastvogn.

Ved lastbilen
Ude ved lastbilen kommer børnene under grundig vejledning og trygge forhold helt tæt på lastvognen. De prøver at sidde bag rattet som ’chauffør’. Her oplever hver enkel elev hvordan klassekammeraterne udenfor, er vanskelige at se i spejlene. De bliver nemlig placeret i den kritiske zone, ligesom fodgængere og cyklister kan være det i trafikken. Øvelsen giver eleverne en aha-oplevelse, som hjælper dem med at være ekstra opmærksomme i trafikken, når de møder en lastbil.

Trafiksikkerhed i Øjenhøjde - Rune Aarestrup Pedersen 07.JPG

Forberedelse til lærere

Før besøget
Det er vigtigt, at du har en klar aftale med chaufføren om, hvor I skal mødes på skolen. Vores chauffører vil derfor kontakte dig i dagene op til besøget.

Under besøget
Du kender dine elever, og vi forventer, at du deltager med at holde ro på klassen i forbindelse med undervisningen.
Omkring lastvognen kan der kun være to elever bag rattet ad gangen. Chaufføren vil løbende instruere de to elever, der sidder på sædet. For at alle elever kan nå at få oplevelsen, har vi brug for din hjælp til at organisere følgende:
To elever skal hele tiden stå klar til at stige op, og de to andre skal modtages og hjælpes ud af lastvognen i den modstående side. De øvrige elever forventes at være figuranter, som bevæger sig ind foran lastvognen og frem og tilbage på højre side af lastbilen, så de to der sidder i førersædet får en oplevelse af, hvor de blinde vinkler omkring lastvognen er. Børnene, der har været bag rattet, skal have udleveret trafiksikkerhedsvest, refleks og folderen "Følg op på gode trafikvaner".

Book et skolebesøg

Tilmelding til Trafiksikkerhed i Øjenhøjde er nu lukket for 2019. Du kan tilmelde din skole igen i 2020.

I 2019 besøger kampagnen Bornholm og Nordjylland i maj og juni.