Luk

Pressemeddelelse: Kick-off

Ny sæson af trafikkampagne blev skudt i gang til stor jubel i skolegården

I denne uge blev endnu en sæson af Danmarks største trafiksikkerheds-kampagne, Trafiksikkerhed i Øjenhøjde, skudt i gang. Det er i år 16. gang, at kampagnen turnerer landet rundt på de danske skoler, hvor det siden 2003 er blevet til over 100.000 underviste elever.

I år fokuserer kampagnen på hovedstadsområdet samt Nord-, Øst- og Sydjylland. Her skal kampagnens lastbiler og chauffører i april og maj undervise over 180 klasser på de 40 tilmeldte skoler om adfærd ved mødet med lastbiler i trafikken.

Valget af lokation for kick-off faldt derfor på Vibenshus Skole på Østerbro i København, som lagde skolegård til to af kampagnens lastbiler. Der blev fra morgenstunden budt velkommen af en repræsentant fra partnerkredsen og efterfølgende åbningstale af tidligere transportminister, Magnus Heunicke, som kunne fortælle de over 200 fremmødte elever fra 3.-5. klasse om lastbilernes funktion og betydning for de genstande, børnene kender fra deres hverdag; fra det tøj de går i til den seng de sover i, er alle leveret af en lastbil. Derfor er der også behov for at undervise i trafiksikkerhed, når lastbilen er så stor en del af byen.

Åbningstalen blev rundet af af skoleleder Christian Munch Thorsen, der mod skolens retningslinjer gav kage til alle elever fra morgenstunden af til stor jubel i skolegården.

Efterfølgende var der undervisning i trafiksikkerhed i klassen efterfulgt af demonstration ved lastbilerne, hvor eleverne selv kunne opleve, hvor svært det er at se klassekammeraterne i chaufførens spejle. Udover sikkerhed i forhold til lastbilen, undervises eleverne også i vigtigheden af at være synlige i trafikken, hvor eleverne efter forløbet modtog sikkerhedsudstyr i form af trafikveste og reflekser.

Magnus Heunicke gav da også en løftet pegefinger, og bad eleverne huske på de råd, de fik i dag om trafiksikkerhed, gennem resten af livet.

Formålet med kampagnen er at undgå ulykker, heriblandt højresvingsulykker, ved at informere eleverne om lastbilens kritiske zoner, hvor chaufføren har begrænset udsyn. Selvom der de seneste år har været færre ulykker med lastbiler involveret, er der er fortsat et stort behov for at oplyse især de mindste trafikanter om færdsel, så ulykker kan forhindres.

Bag kampagnen står en række store aktører indenfor bl.a. transportbranchen: DTL, 3F, Volvo, Danske Fragtmænd, Energiselskabet OK, Codan og Børneulykkesfonden.

Trafiksikkerhed i Øjenhøjde - Rune Aarestrup Pedersen 09.JPG